U Dijagnostičkom centru Merkur, nalazi se jedna od najsavremenijih Siemensovih magnetnih rezonanci Sempra, 1.5 Tesla jačine magnetnog polja sa najmodernijom softverskom obradom slike, na kojoj se mogu raditi sve vrste kontrasnih i nekontrasnih pregleda magnetnom rezonancom.

Jedan od takvih pregleda je magnetna rezonanca kolena. Ako osećate bol, slabost ili otok oko kolena, savetujemo da uradite magnetnu rezonancu kolena, Ovaj pregled će pomoći doktoru da dijagnostikuje šta uzrokuje vaš problem. Za razliku od rendgenskog snimka, koji snima vaše kosti, magnetna rezonanca kolena omogućava vašem doktoru da vidi vaše kosti, hrskavicu, tetive, ligamente, mišiće, pa čak i neke krvne sudove. Pregled može pokazati niz problema, uključujući:

Oštećenu hrskavicu

Pokidane tetive i ligamente

Prelom kostiju

Osteoartritis

Infekcije

Tumore

Pregled je potpuno bezbedan i neinvazivan i nećete osećati nikakvu bol ili nelagodnost za vreme pregleda. Stručno osoblje zamoliće vas da odložite vašu odeću i obuću u kabinu za presvlačenje i obučete jednokratni mantil i papuče. Tokom pregleda ležite na stolu aparata i samo donji deo tela će biti u cevi magneta. Dobićete slušalice i slušati vašu omiljenu muziku za vreme pregleda. Očekujte da će pregled trajati 15 do 25 minuta tokom kojih morate ostati mirni kako bi se dobio maksimalni kvalitet slike.

Posle završenog pregleda, tehničari će poslati vaš pregled specijalisti radiologije dr Ivanu Turkalju, jedan od vodećih specijalista za koštano-zglobni sistem u našoj zemlji, koji će napisati vaš nalaz magnetne rezonance kolena. Posle pregleda možete nastaviti svoj dan kao i obično.