ŠTA JE MAGNETNA REZONANCA CELOG TELA?

Magnetna rezonanca celog tela predstavlja generalni pregled vašeg zdravlja i može otkriti patologiju u vitalnim organima, tumore u ranim stadijumima ili jednostavno može se uraditi kao preventivni pregled vašeg opšteg zdravstvenog stanja. Koristeći jednu od najnaprednijih tehnika snimanja, MR aparat generiše izuzetno precizne slike vašeg tela. Pregled je potpuno bezbedan po pacijenta, nema zračenja.

ŠTA PREGLEDAMO MAGNETNOM REZONANCOM CELOG TELA?

MR celog tela se fokusira na vitalne organe uključujući:

  • Glava – mogu se uočiti traumatske povrede mozga, tumori, moždani udari, demencija, razvojne anomalije, multiple skleroze i drugi uzroci glavobolja
  • Vrat – mogu se detektovati tumori i razne infekcije
  • Abdomen – mogu se dijagnostikovati tumori u pankreasu, jetri, bubrezima, žučnoj kesi i nadbubrežnim žlezdama. Znakovi bolesti jetre kao što su ciroza jetre, apsces. Kamen u žučnoj kesi, bubrezima i ureterima.
  • Karlica – dijagnostikuje se prostata ( tumori, benigno uvećanje prostate), bešika ( tumori, zadebljanje zida), uterus ( znakovi polipa i tumora), jajnici ( ciste jajnika i tumori)

KO MOŽE DA URADI MR CELOG TELA?

Magnetna rezonanca celog tela dostupna je svim pacijentima starijim od 18 godina koji su zabrinuti za svoje zdravlje i imaju želju da urade jedan opšti pregled. Ako ste zabrinuti zbog svog načina života ili njegovog uticaja na vaše zdravlje, imate pozitivnu porodičnu anamnezu na neku od bolesti, zainteresovani ste da saznate više o svom telu ili želite sigurnost i duševni mir, magnetna rezonanca celog tela može biti pravi pregled za vas.

ŠTA DA OČEKUJETE TOKOM PREGLEDA?

MR pregled se odvija unutur otvora aparata koji je u obliku tunela i otvoren je sa obe strane. Od vas će se tražiti da mirno ležite na stolu tokom pregleda. Tehničar vam može dati instrukcije da nekoliko puta zadrzite dah na 10-tak sekundi, u zavisnosti od dela tela koji se snima. Biće vam ponuđene slušalice preko kojih ćete slušati vašu omiljenu muziku, umesto buke koju proizvodi aparat. Ceo pregled traje oko 60 minuta.

KOLIKO DUGO SE ČEKAJU REZULTATI PREGLEDA?

U periodu od 3 radna dana dobićete detaljan pisani izveštaj radiologa. Takođe, kompletan pregled sa svim slikama dobićete na cd-u. Po prijemu doktorovog nalaza, u sklopu pregleda imate i usmenu konsultaciju sa radiologom. Izveštaj prosleđujemo i na vašu e-mail adresu.

PREVENCIJA JE UVEK BOLJA OD LEČENJA

U dijagnostičkom centru Merkur, možete uraditi vaš pregled sa ili bez uputa lekara. Ako želite da saznate više o vašem telu ili imate određene zdravstvene probleme, magnetna rezonanca celog tela je pregled za vas. Naši radiolozi će se pobrinuti da dobijete najprecizniju dijagnozu. Preventivnim pregledom celoga tela, steći ćete potreban mir kada je vaše zdravlje u pitanju.

Imate još pitanja o MR pregledu celog tela? Ili ste zainteresovani da rezervišete vaš termin za pregled? Pozovite nas na jedan od naših kontakt telefona : 066/6130006 , 066/6130007  , 036/613000.